top of page

HAKKIMIZDA

Amacımız, Otizm Spektrum BozukluÄŸu olan bireylerin normal geliÅŸim gösteren akranları ile bir arada olabilecekleri, akran ve fırsat öÄŸretiminin kullanılabileceÄŸi, oyunlar, sosyal-sanatsal temelli etkinlikler ve yaparak yaÅŸayarak gerçekleÅŸtirilecek atölye çalışmaları ile sosyal becerilerini geliÅŸtirebilecekleri bir aylık bir yaz okulu gerçekleÅŸtirmektir.

OSB li bireyler sosyalleÅŸme ile ilgili ciddi zorluklar yaÅŸamakta ve bu zorluklar bireylerin sosyal ve bağımsız yaÅŸama katılımını veya geçiÅŸini olumsuz etkilemektedir. Bu zorlukların azaltılabilmesi için OSB li bireylerin sosyal ortamlara dahil edilmesi, normal geliÅŸim gösteren birey veya akranlarla birlikte olabilmesi için imkanlar yaratılması önemlidir. Böylece hem kendilerini ifade edebilecekleri bir alan açılmış hem de sosyal öÄŸrenme için bir fırsat yaratılmış olacaktır. Bu anlamda özellikle okulların kapalı olduÄŸu yaz dönemlerinde

OSB li bireyler için planlanan etkinlikler önem taşımakta ve yürütülen çalışmalarla bu bireylerin yaz dönemlerinde de sosyal olarak aktif olmaları saÄŸlanmaktadır.

OSB li bireyler yaz döneminde okulların kapanmasından dolayı genelde evde vakit geçirmektedir. Gittikçe yaygınlaÅŸan OSBli bireyler için spor okulları her ailenin karşılayamayacağı ücretler talep etmektedir. Yaz döneminde evde olan bireyler böylece sosyal yaÅŸamdan uzaklaÅŸmaktadır. Bu amaçla OSBli bireylerin ve normal geliÅŸim gösteren akranlarının birlikte olabileceÄŸi ve gönüllü eÄŸitimcilerle çeÅŸitli sanatsal faaliyet, etkinlik ve oyunların yer aldığı bir zaman diliminde birlikte olmalarının tüm katılımcılar için yararlı olabileceÄŸi fikri doÄŸmuÅŸtur. Yaz okulu boyunca akademik becerilerin öÄŸretiminden ziyade daha çok günlük yaÅŸam ve kiÅŸisel bakım becerilerinin öÄŸretimi hedeflenmiÅŸtir. Bu becerilerin yanında esas amaç tüm katılımcıların birlikte güzel vakit geçirmeleri, OSBli bireylerin sosyal becerilerinin arttırılması, yaz dönemi boyunca ailelerinden bağımsız olabilecekleri zamanlar geçirmeleridir.

PROGRAMI DÜZENLEYENLER

Prof. Dr. Esra MacaroÄŸlu Akgül 
​
 
Medipol Üniversitesinde görev yapmakta olan, eÄŸitim programları ve öÄŸretim konusunda uzman öÄŸretim üyesidir.BoÄŸaziçi Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi mezunu olan Esra MacaroÄŸlu Akgül Penn State Üniversitesinde eÄŸitim programları ve öÄŸretim alanında doktorasını yapmıştır. ÇeÅŸitli üniversitelerin eÄŸitim fakültelerinde görev yapmış olan Esra MacaroÄŸlu Akgül 16 yaşında otizmli bir kız çocuÄŸu olan Aslı’nın annesidir.
Dr. ÖÄŸretim Görevlisi Hatice Åžengül Erdem
 
2003 yılında Bogaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olmuÅŸtur. Yüksek lisans ve doktorasını özel eÄŸitim alanında tamamlamıştır. Yaklaşık 15 yıldır özel gereksinimli çocuklarla calışmaktadır. Åžu anda Ä°stanbul Medipol  Üniversitesi Özel EÄŸitim Bölümünde görev yapmaktadır. Çalışma ilgi alanları içinde Otizm Spektrum BozukluÄŸu, erken çocukluk döneminde müdahale, iliÅŸki temelli yaklaşımlar ile kaynaÅŸtırma ve bütünleÅŸtirme uygulamaları yer almaktadır.
Demet Uyar
​
BoÄŸaziçi Üniversitesi, Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası Ä°liÅŸkiler Bölümü’nden 1991 yılında mezun olan Demet Uyar,  University of London, Ä°ngiltere, External Program’da Örgütsel Davranış alanında Yüksek Lisans yapmıştır.Demet Uyar, koçluÄŸun Türkiye’deki öncülerinden biri olarak 2002'den bu yana üst ve orta düzey yöneticilere koçluk yapmaktadır. Ayrıca kurum içi koçlara, mentorlara ve profesyonel koçlara süpervizyon vermektedir.
KADROMUZ
Dr. ÖÄŸretim Üyesi Hatice Åžengül Erdem
Özel EÄŸitim ÖÄŸretmenliÄŸi 
​
Melike Argu
Beyza Zor
Yasemin Pelit
Ülkü Sena Balcı
Fatih Karaca
Medipol Üniversitesi
Okul Öncesi ÖÄŸretmenliÄŸi 
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
Kübra Gemici
Serra YeÄŸenoÄŸlu
Rabia Nur Ayhan
Sevda Karaca
AyÅŸenur Naciye Arar
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik
Medipol Üniversitesi
Meral Koç
Aynur MuÅŸmul
Lise gönüllümüz
Cengiz Ayhan
Dilruba Yaramış
Bertan Savcı
Ana okulu gönüllümüz
Kerem Erdem
bottom of page